Stílusok

 

Akrobatikus Rock and Roll

 

 

 

Hip-Hop (a videoklippek legnépszerűbb táncstílusa)

 

 

 

Táncalapú Esztétikus Testképzés (Veszprém megyében kizárólagos joggal)

 

 

KOMPLEX TÁNCTANÍTÁS 5-8 éveseknek 5-8 éveseknek

 

Kimondottan Óvodásoknak és alsó tagozatosoknak, vagyis 5-8 éveseknek készült a Táncalapú Esztétikus Testképzési program, amely különbözik minden eddigi ovitornától, ovirokitól stb., ezáltal egyedülálló az országban.

 

A T.E.T. felépítése:

 

1. Testalkatfejlesztő, tartásjavító gyakorlatok ( gimnasztika játékos formában).

 

2. Táncelőkészítő, ritmusérzék fejlesztő gyakorlatok:

- A tánc szempontjából legfontosabb, később már nehezen fejleszthető, képességek megteremtését elősegítő gyakorlatsorok. (Pl. a lábfej, medence és vállöv helyes testérzetének létrehozása)

- A készségfejlesztő ritmikai játékok, amelyek játékos formában megteremtik a sportban és táncban egyaránt szükséges ritmusérzéket.

 

3. Mozgáskoordinációt és egyéb készséget komplexen fejlesztő tánckoreográfiák:

- A gyerekek korosztályának és adottságainak megfelelő tánckoreográfiák, amelyeket a komplex hatás érdekében, eltérő táncműfajokból válogattak össze.

 

A képzés során a gyerekek, minden alapvető, modern táncstílust kipróbálnak, igény szerint akár versenyszerűen is, amelyet egy egyedi versenyrendszer tesz lehetővé.

 

 

Fashion Dance (Zala megyében kizárólagos joggal)

 

 

 

 

A Fashion Dance művészeti ágat a 4M Dance Company hozta létre 2002-ben. Az oktatás célja a gyermekek mozgáskészség fejlesztésén túl, örömet szerezni a tánc és divat, színes világával. Ez az új stílus próbálja kiküszöbölni sok hasonló mozgásforma hiányosságait, egyesíteni előnyeit, ezáltal maximálisan megfelelni a fiatalok igényeinek.

 

A Fashion Dance egy olyan átfogó művészeti ág, amely sajátos csak rá jellemző tematika alapján a manökenek színpadi mozgásával, a videoclip dance ,hip-hop, funky, street dance) a jazztánc és nagyon sok egyéb táncstílus elemeinek segítségével színpadi show-t állít elő. Emellett a smink, frizura, öltözködés, kommunikáció alapismereteit is oktatjuk (elméleti anyag).

 

A koreográfiák folyamatosan nehezednek a csapat tudása szerint, így szinte mindenki lépést tud tartani a tanmenettel.

 

Egyedülálló a versenyrendszer is, itt felmenő rendszer van a kezdőktől felfelé. Így már 2-3 hónap után indulhatnak a gyerekek a hasonló tudásúak között.

 

 

 

Aerodance (Tánc és Aerobik)

 

 

Az AERODANCE művészeti ágat a 4M Dance Company hozta létre

 

Az oktatás célja a gyermekek mozgáskészség fejlesztésén túl, örömet szerezni a tánc, a sport, a barátságos gyermekközpontú versenyek színes világával.

 

Az Aerodance, egy olyan művészeti ág, amely sajátos csak rá jellemző tematika alapján az aerobik és sok egyéb táncstílus elemeinek segítségével színpadi show-t állít elő.

 

A koreográfiák folyamatosan nehezednek a csapat tudása szerint, így szinte mindenki lépést tud tartani a tanmenettel.

 

Egyedülálló a versenyrendszer is, felmenő rendszer van a kezd"okt"ol felfelé. Így már 2-3 hónap után indulhatnak a gyerekek a hasonló tudásúak között, így megvan a hosszútávú sportoláshoz szükséges kezdeti sikerélmény

 

 

Show tánc

 


 

 

Egyesületünkben jelenleg a show tánc kiemelkedő képviselői: Hath Evelin és Sebestyén István. Rajtuk kívül az Allegro A.M.I. tanulóinak tanítunk show tánc koreográfiákat.

 

 

 

Boogie-Woogie (60-as évek rokija)

 

 

 

 

További információ:

Vidékre kihelyezett tanfolyamra is lehetõség van, akár mûvészeti iskolai szinten is (Allegro A.M.I. Modern tánc tanszak), melynek elõnyei többek közt az állami bizonyítvány és az alacsony tandíj.